KAJ JE BIORESONANCA?

Bioresonanca je celovita naravna metoda na poti k zdravju in optimalnemu počutju, ki je zelo uspešna pri večini akutnih in kroničnih obolenj. Bioresonančna metoda telesu pomaga, da normalizira svoje naravno delovanje in ponovno vzpostavi notranje ravnovesje. Združuje moderno znanost biofizike, klasične medicine in tradicionalne kitajske medicine. Bioresonanca je primerna za vse starostne skupine. Z njeno pomočjo poiščemo vzroke težav in bolezni, ki jih nato postopno blažimo ter odpravljamo.

Vsak človek oddaja različna nihanja in ima svojo specifično sliko nihanj. Ta nam pove, ali je zdrav ali ne. Fiziološka (harmonična) nihanja so značilna za zdravega posameznika, ki ima sposobnost samoregulacije telesnih procesov. Patološka (neharmonična) nihanja pa označujejo bolno osebo, ki ni več sposobna samoregulacije. Tovrstna nihanja nastajajo zaradi vplivov iz okolja ali so posledica bolezenskih stanj v organizmu in motijo pomembne telesne procese. Ko telo ne more več vzdrževati ravnovesja, nastopi bolezen.

.

trikombin_l

 

Telesne celice lahko sprejemajo in pošiljajo elektromagnetna nihanja. Vsaka celica lahko razpozna nihanje, ki je namenjeno njej. Resonanca nastane, ko celica sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, kot ga potrebuje. Bioresonanca ustvarja ravnotežje vseh nihanj v organizmu, na ravni celice, tkiv, organov. Z bioresonančno napravo beležimo informacije v obliki elektromagnetnega valovanja in jih uporabimo v diagnostične in terapevtske namene.

POTEK TERAPIJ

Oseba se udobno namesti v stolu oz. ležalniku poleg bioresonančnega aparata. Terapevt ji na telo namesti tri elektrode, ki so povezane z aparatom. Elektrode sprejmejo nihanja (celic, tkiv, organov …) iz našega telesa in jih privedejo v aparat. Nato spremenjena terapevtska nihanja vračajo določenim (obolelim) telesnim delom in jim tako pomagajo ponovno vzpostaviti ravnovesje. Po terapiji se običajno počutimo sproščeno in prenovljeno. Čim prej pa moramo popiti čim več čiste vode.

Bioresonančna terapija traja približno 60 minut. V večini primerov opravljamo terapije enkrat na teden ali enkrat na dva tedna. Število terapij, potrebnih za izboljšanje zdravstvenega stanja, je odvisno predvsem od zdravstvenih težav, s katerimi se posameznik sooča, in od upoštevanja navodil terapevta.

 

CILJ BIORESONANČNE TERAPIJE

Cilj je telesu posredovati »zdravilni impulz« ter ga s tem podpirati pri zdravljenju in normalizaciji presnovnih procesov. Povedano drugače: cilj bioresonačne terapije je ponovna vzpostavitev sposobnosti telesa, da krmili lastne procese. Človeško telo si je tako ponovno sposobno pomagati. Ta metoda torej ni usmerjena na zdravljenje oziroma preprečevanje simptomov, ampak pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

 

PREHRANA

V postopku terapij z bioresonančno metodo je treba dosledno upoštevati prehranska navodila terapevta. Tako bo čas terapij krajši, posamezne terapije uspešnejše, učinki pa dolgotrajnejši. Prehranjujemo se s polnovredno HRANO – s skrbno izbranimi naravnimi, ekološko pridelanimi živili in se izogibamo industrijsko pripravljeni hrani, polni konzervansov, umetnih arom, barvil ter ostalih zdravju škodljivih dodatkov. Tako se izognemo vnosu nepotrebnih kemikalij, ki organizem šibijo in motijo vrsto presnovnih procesov. Izogibamo se uživanju (rafiniranih) sladkorjev, bele moke, mlečnih izdelkov, kave in alkohola ter upoštevamo individualno dieto, ki jo določi terapevt. Potrebno je piti zadostne količine vode.

 

SODELOVANJE IN ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA

V času terapij je izrednega pomena sodelovanje posameznika in natančno upoštevanje terapevtovih navodil. Treba je kakovostno spati, se ustrezno prehranjevati in se je dovolj gibati. Če je treba, posameznik opravi tudi zobozdravniške in druge zdravstvene preglede. Brez upoštevanja osnovnih navodil o zdravem načinu življenja (spanje, hrana, gibanje) tudi najboljša metoda z najboljšim terapevtom ne bo prinesla uspeha.

.

.